Essentiële oliën: onbekend is onbemind?

Waaraan denk jij als je de term “essentiële olie” leest?

 • Zweverige bijeenkomsten waar een overweldigende geur je tegemoet komt?
 • Het wellnesscentrum waar je geniet van een paar uurtjes me-time?
 • Het kommetje kokend water met een paar druppeltjes eucalyptus waar je als kind boven hing bij een verkoudheid?

Ik dacht net hetzelfde.

Tot ik ontdekte hoe ik essentiële oliën kon inzetten in mijn eigen huis en mijn leven. Door intuïtief aan de slag te gaan met oliën, ervaar ik ten volle de positieve effecten op mijn fysieke en emotionele welzijn

Schatten in de natuur

Tegenwoordig krijg je als vrouw dagelijks meer dan 100 soorten chemicaliën en/of hormoonverstoorders op je lichaam. Denk maar aan synthetische parfums, chemicaliën in je dagcrème, doucheschuim… Ik ben de eerste om wetenschappelijke vooruitgang toe te juichen, maar laten we vooral de kracht van de natuur niet vergeten. Planten worden doorheen de geschiedenis altijd gelinkt aan het fysieke, emotionele en spirituele welzijn van de mens. Ook in wetenschappelijke laboratoria lopen continu onderzoeken naar nieuwe therapeutische componenten in planten. Experts ontwikkelen voortdurend nieuwe medicijnen gebaseerd op natuurlijk voorkomende moleculen.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële of etherische oliën zijn geconcentreerde plantenextracten. Die worden verkregen door stoomdestillatie, koud persen of uit hars. Doordat die pure oliën zo geconcentreerd zijn, zijn ze veel krachtiger dan de plant waar we ze uit halen.

Waarvoor kan je essentiële oliën gebruiken?

Essentiële oliën zijn heilzaam voor lichaam en geest. 

Jij kiest hoe je ze toepast*: aromatherapie, op de huid, via inname.

 • Aromatherapie is de meest gekende manier en is goed voor zowel ons lichaam als onze emoties
 • Ondersteun elke ervaring, van yoga tot wandelen of werken met oliën.
 • Ook kinderen ondervinden dankzij essentiële oliën ondersteuning bij de vele prikkels die ze dagelijks te verwerken hebben.
 • Gebruik natuurlijke huishoudproducten en persoonlijke verzorgingsproducten, zonder schadelijke stoffen, enkel met plantaardige ingrediënten en essentiële oliën.

*Houd altijd rekening met de aanbevolen verdunning, zeker bij kinderen, aanbrengen op de huid of innemen via voeding.

 

 

Duik in de wereld van essentiële oliën

Essentiële oliën in mijn leven

Zelf ontdekte ik de essentiële oliën van Young Living in januari 2020. Enkele druppeltjes in een aromadiffuser hielpen mijn zoon beter slapen. Niet veel later had elk gezinslid zijn of haar persoonlijke diffuser. De oliën hebben niet enkel een gunstig effect op onze nachtrust: de juiste blend in de aromadiffuser zorgt bijvoorbeeld ook voor extra concentratie wanneer we thuiswerken, onze dochter kan veel beter omgaan met haar faalangst en haar zelfvertrouwen groeit zienderogen.

En dan hebben we het nog niet gehad over hun effect op mijn persoonlijk traject: essentiële oliën in combinatie met Aroma Freedom hebben een doorbraak betekend in mijn traumaverwerking en helpen mij omgaan met angsten. Lees meer hierover op de pagina van Aroma Freedom.

Ook praktisch: onze badkamerkastjes en verzameling huishoudproducten zien er helemaal anders uit dan vroeger, nu we onze eigen natuurlijke producten maken

De kinderen voelen heel intuïtief aan wat ze nodig hebben en maken met plezier hun eigen rollers en sprays. Een workshop at home zeg maar. 

Essentiële oliën zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Zowel voor ons mentale welzijn als in het huishouden, hebben ze hun nut al meer dan eens bewezen.

Wetenschappelijk goedgekeurd

Ik heb een doctoraat in de Chemie, dus dit onderwerp ligt middenin mijn expertise. Uiteraard deed ik eerst grondig onderzoek naar Young Living als bedrijf voor ik met hun oliën begon te werken. Ze hebben een wetenschappelijke adviesraad en voeren continu onderzoek naar de effecten van oliën, naar de beste omstandigheden om planten te laten groeien en oogsten, naar het productieproces met de minste impact op de omgeving... . Ze hebben oog voor het milieu en voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat alles wordt vervat in de Young Living Seed to Seal garantie, die ondermeer de normen op het vlak van biologische landbouw overtreft. 100% zuiver betekent bij hen ook echt 100% zuiver. 

En uiteraard telt ook mijn eigen empirisch onderzoek mee: de positieve effecten op mijn leven en dat van mijn gezin zijn niet te negeren. Ik ben alvast overtuigd.

Hoe help ik jou op weg met essentiële oliën?

 • Kenningsmakingsgesprek waarin ik naar jouw verhaal luister. (30 min, gratis)
 • Persoonlijke begeleiding: ik begeleid je met de eerste stappen in het gebruik van essentiële oliën.
 • Ondersteuning via Whatsapp/Messenger/sms
 • Gezamenlijke (online) infomomenten over diverse thema’s
 • Toegang tot de Facebookgroep met meer productinformatie, acties, recepten enz.

Wil je eens ervaren wat je kan doen met essentiële oliën? Dan zijn onze workshops iets voor jou.

Wil je ervaren hoe je tot rust kan komt met essentiële oliën? Dan is Aroma Bliss iets voor jou.

Voel je je niet helemaal vrij om het leven te leiden zoals jij wilt? Dan is Aroma Freedom iets voor jou.

*Gezond In Balans is een onafhankelijke Young Living distributeur (ID 22366398).

 

Gezond in Balans

Wil je meer energie? Je goed voelen, fysiek en mentaal? Ontdek de kracht van de natuur in voeding en essentiële oliën dankzij Gezond in Balans.

 

Gezond in Balans is een eenmanszaak

BE0759.860.386

Privacybeleid & disclaimer

Contact

Rogierdreef 8 

8570 Anzegem

Info@gezondinbalans.be