Hey, ik ben Katelijne Gheysen

Hoe ik jou help

In de eerste plaats ben ik er om naar jou te luisteren. Waar worstel je mee? Met wat ben je bezig in je hoofd? Wat zijn je doelen? Wat houdt je tegen om ontspannen en met vertrouwen te leven?

Ik help je stap voor stap.

We gaan samen op weg om je lichter te voelen. Wat dat ook voor jou mag betekenen. We gaan op zoek naar houvasten, affirmaties en gewoontes die afgestemd zijn op jouw behoeften en jouw manier van leven. Het is de bedoeling dat je de veranderingen vlot kan inbouwen in je leven. Ik help je op weg met kwalitatieve essentiële oliën, zodat jij ze op een veilige manier kan gebruiken voor jezelf en je gezin.

Laten we kennismaken. Vertel me jouw verhaal.

Mijn verhaal

Vraag je je af hoe ik mij kan verplaatsen in jouw schoenen en hoe ik jou kan begeleiden naar een lichter, energieker, gezonder leven met meer vertrouwen? 

Ik heb er zelf al een hele zoektocht opzitten om mijn lichaam en geest in balans te laten zijn. In 2016 voelde ik de weerslag van traumatische gebeurtenissen uit mijn jeugd en werd ik gediagnosticeerd met complex posttraumatisch stresssyndroom en een majeure depressie. De psychische stress manifesteerde zich zowel mentaal als fysiek. Ik kon jarenlang niet werken, sliep de hele dag door, greep vaker naar comfort food, kreeg huidproblemen en kwam 20 kilo bij. 

Het duurde 4 jaar om er dankzij professionele hulp weer bovenop te geraken en ook nu nog is het belangrijk dat ik bij alles wat ik doe rekening houd met mijn energiepeil.  Ik zocht én vond tools om blijvend voor mezelf te zorgen.

Wat mij geholpen heeft?

 • Rust en tijd voor mezelf

Dankzij intensieve psychotherapie en lichaamstherapie geraakte ik er langzaamaan terug bovenop. Trauma's werden aangepakt, ik leerde hoe het verleden zich vertaald had in mijn gedragspatronen. En minstens even belangrijk: ik leerde het belang van voor mezelf te zorgen en voldoende rust te nemen. Naarmate ik meer naar mijn lichaam luisterde, voelde ik dat ik baat zou hebben bij een gezondere levensstijl.

 • Gezonde en uitgebalanceerde voeding 

Tijdens mijn intense periode van traumaverwerking, werd ik geconfronteerd met meer fysieke klachten en een grote gewichtstoename. Ik liet me ondersteunen en leerde welke voeding mijn lichaam nodig heeft. Ik sliep beter, bouwde spiermassa op en heb terug een gezond gewicht en een gezonde lichaamssamenstelling. Een lichaam dat onder stress staat heeft extra voedingsstoffen en water nodig. Ik leerde mijn lichaam geven wat het nodig heeft in plaats van het gewoon te vullen of mezelf dingen te ontzeggen.  

 • Belang van beweging

Voor ik ziek werd was ik heel sportief en wist ik dat ik zowel fysiek als mentaal deugd had van sporten. Tijdens mijn verwerking kon en mocht ik jaren niet sporten. Dat leerde me dat intensief sporten niet altijd gezond is, bewegen daarentegen wel. Samen met mijn mentale herstel kwam ook mijn fysieke herstel op gang. Ik begon met lichaamstherapie en dynamische relaxatie en bouwde geleidelijk aan op. Ook wandelen werd een vast onderdeel in mijn bewegingspatroon. 

 • Essentiële olie: toegevoegde waarde voor ons welzijn

In 2020 maakten we kennis met essentiële oliën. Alhoewel mijn man direct gezien had dat de oliën grote effecten kunnen hebben bij traumaverwerking,  was het moeilijk in slaap geraken van onze zoon de reden die me kon overtuigen om een set essentiële oliën in huis te halen. Door te werken met pure oliën en een kwalitatieve diffuser, sliep onze zoon onmiddellijk gemakkelijker in en vond hij een diepere slaap. We haalden al gauw een diffuser voor elke slaapkamer in huis. Pas een jaar later was ik er klaar voor om essentiële oliën in te zetten voor mijn verwerkingsproces. Dat heeft voor een enorme doorbraak gezorgd en mij getriggerd om zelf ook verder de weg van Aroma Freedom te exploreren. Hier lees je wat een Aroma Freedom traject voor mij betekend heeft.

Ondertussen zijn essentiële oliën een vast onderdeel in de dagelijkse routine van ons hele gezin. We hebben een diffuser in elke slaapkamer, in onze bureau en onze leefruimte. We gebruiken ze in onze natuurlijke verzorgings- en huishoudproducten. We zetten ze in om ons mentaal welzijn te ondersteunen en om fysieke kwaaltjes te verlichten. De toepassingen zijn eindeloos en de ontdekkingstocht gaat ook hier steeds door. 

Ook voor mijn gezin

Doordat ik zelf op zoek ging naar hoe je voor jezelf kan zorgen met een meer natuurlijke levensstijl, geef ik nu ook mijn kinderen van jongs af aan goede gewoontes mee. En dat is iets waar zij hun hele leven baat bij zullen hebben. 

Typisch Katelijne

Omdat ik zelf altijd graag zo'n dingen lees op andere websites, geef ik hier ook wat typische dingen over mezelf mee 😉:

 • ik ben een echt chocolade lover (Maltesers en MeloCakes als favorieten)!🍫
 • oriëntatie vermogen behoort niet tot mijn talenten (tot hilariteit en misschien ook wel ergernis van mijn man) 🗺️
 • ik studeerde scheikunde en behaalde mijn doctoraat aan de UGent 👩‍🎓
 • ik ben ondanks mijn studies niet echt nauwkeurig in de keuken of met druppels essentiële olie, ongeveer is meestal goed genoeg 🤷‍♀️ 
 • ik hou van een goeie huilbui en ben uiteraard fan van romantische drama's en zeemzoete kerstfilms 🥲
 • ik doe klassiek en modern ballet 🩰 en ik tennis (of probeer dat toch) 🎾
 • ik hou van patronen, systemen en optimaliseren (vandaar ook mijn passie voor mijn hoofdberoep als Quality Manager) 📋
 • topdagen zijn voor mij trage dagen met mijn gezin 👦👧👧

Ervaringen delen, samen leren

De effecten van gezonde, natuurlijke voeding en kwalitatieve essentiële oliën op mijn leven zijn immens. Vanuit mijn ervaring en opleidingen wil ik andere vrouwen helpen die met gelijkaardige vragen of problemen te kampen hebben.

 • Wil jij loslaten wat veel energie vraagt en meer ruimte in je hoofd?
 • Wil jij emoties in je lichaam in beweging brengen en rust in je lijf ervaren? 
 • Wil jij ontdekken hoe essentiële oliën je welzijn ondersteunen?
 • Wil jij gezonde gewoontes aanleren voor jezelf en je gezin?
 • Wil jij zelf een tools in handen hebben om met de negatieve gedachten in je hoofd om te gaan?

 

Laten we kennismaken. Vertel me jouw verhaal.