Je wilt wel maar...

 • je bent helemaal overweldigd
 • je kan niet stoppen met piekeren
 • je denkt dat je het niet kan
 • je zit ermee in wat anderen gaan denken
 • je bent overtuigd dat de situatie waar je in zit nooit kan veranderen
 • je denkt dat je daar te dom voor bent
 • je hebt het gevoel vast te zitten
 • je hebt er geen energie voor
 • je blijft hangen in iets dat eerder gebeurd is

Je herkent het wel: je wilt iets (vb. gezonder leven, het verleden achter je laten, veranderen van job), maar dan komen al die stemmetjes in je hoofd zeggen waarom je het beter niet doet. Je slaagt er niet in om helder naar de situatie te kijken. Dat is helemaal normaal. We hebben allemaal twijfels, angsten en zorgen waar we last van hebben omdat we nu eenmaal allemaal situaties meemaken in ons leven die we als moeilijk ervaren. Op het moment dat we zo’n moeilijke situatie meemaken, koppelen we er gedachten en emoties aan om ervoor te zorgen dat we dezelfde situatie in de toekomst gaan vermijden. Soms is dat nuttig, maar vaak ook helemaal niet. Dan belemmeren deze overtuigingen je om te doen wat je graag wilt.

Stel dat jij als kind atletiek deed en heel vaak als 2e eindigde. Dan kan het zijn dat jij de overtuiging gecreëerd hebt dat jij nergens de beste in kan zijn en daarom misschien zelfs helemaal geen sport meer wilt beoefenen.

Stel dat je als kind in een luide klasgroep zat, waar jij je moeilijk kon laten horen. Dan kan het zijn dat je er jezelf van overtuigd hebt dat jij niet functioneert in groepen en zo veel leuke activiteiten aan jou laat voorbijgaan.

Stel dat je als kind gepest werd op school, dan kan het zijn dat je de overtuiging gecreëerd hebt dat het niet kan dat iemand jou leuk vindt waardoor je afstandelijk opstelt.

Zo helder als de voorbeelden hierboven is het zelden. Je voelt je overweldigd bij bepaalde situaties, hebt het gevoel vast te zitten, maar je weet zelden waar je een overtuiging hebt opgepikt. De overtuigingen over jezelf en het leven zijn een som van je eerdere ervaringen. Ze zijn er met een reden, ze willen je beschermen. Alleen… vaak willen ze je beschermen voor een situatie die niet meer bestaat. We trekken onze overtuigingen door naar andere contexten, maar zijn er ons vaak niet eens van bewust.

Laat geur voor je werken

Het lijkt zo simpel: vecht tegen je negatieve gedachten, vervang ze door positieve, denk aan andere dingen…  Het kan, maar kost veel energie en tijd. Bovendien kan een trigger of stress je heel snel terug brengen naar je negatieve gedachten. Ze werden wel onderdrukt, maar zijn niet helemaal weg.

Om blijvend effect te hebben, heb je nood aan geheugenreconsolidatie. Ons brein is in staat om herinneringen opnieuw op te slaan, met nieuwe geleerde lessen. We doen dit regelmatig in ons dagelijks leven:

Stel: je had een slechte eerste indruk van iemand. Als je die persoon terugziet, stel je vast dat wat je eerder had opgeslagen over die persoon niet klopt. Je ervaart een nieuwe realiteit met nieuwe indrukken over die persoon en vervangt als het ware de oude informatie over die persoon door de nieuwe.

Met emotioneel geladen herinneringen, is dat veel moeilijker. De emoties overheersen, je geraakt in vecht, vlucht of vries modus (amygdala is geactiveerd) en je kan gewoon niet meer logisch nadenken.

Hier komt geur op de proppen! Geur kan onze amygdala kalmeren, waardoor we terug toegang krijgen tot ons logisch brein en weer helder kunnen nadenken. 

Bij Aroma Freedom gaan we beladen herinneringen activeren, waardoor de bijhorende gedachten ook opgeroepen worden (vb. dit zal nooit over gaan, er zal iets slechts gebeuren, ik kan dat nooit). Door dan te ruiken aan essentiële olie kalmeert de amygdala. Zo creëer je een mismatch tussen de herinnering en het nieuwe gevoel. Je ervaart de nieuwe gevoelens en gedachten bij die herinnering en slaat ze neutraal op in je lange termijn geheugen.

De methode werd ontwikkeld door Dr. Benjamin Perkus - klinisch psycholoog - en is gebaseerd op het werk van vele pioniers in de psychologie en het emotioneel functioneren van de mens (vb. EMDR van Francine Shapiro, Cognitieve psychologie van Aaron Beck).

Aroma Freedom in mijn leven

Voor mij was Aroma Freedom echt life changing. Ik kan het niet anders zeggen. Dankzij jaren van intensieve cognitieve therapie en EMDR bij de psychologe, lichaamstherapie bij de osteopate/kinesist en medische begeleiding van de huisarts en psychiater kwam ik het grootste deel van mijn complex posttraumatische stressstoornis te boven. In het dagelijkse leven werd ik wel nog steeds geplaagd door enorme vermoeidheid, angsten, paniek, verlamming, negatief zelfbeeld, weinig vertrouwen in de toekomst, ... een algemene zwaarte. Dankzij de AFT trajecten die ik volgde, vond ik mijn vertrouwen en een lichtheid terug. Ik kreeg na de trajecten heel vaak te horen dat mijn blik opnieuw open was en dat ik precies terug was van weggeweest. Ik was al heel erg onder de indruk van wat essentiële oliën van ondersteuning boden in ons gezin, maar van deze toepassing was ik helemaal MINDBLOWN. 

Oordeel vooral zelf dankzij deze foto's:

 • Links: een foto van mezelf voor ik aan het Aroma Freedom traject begon. Ik weet nog dat ik toen vond dat ik blij en ontspannen uitzag. Blij omdat ik het traject had aangevangen en benieuwd wat het mij kon opleveren.
 • Rechts: een foto van mezelf net na het traject, enkele maanden later. Blij omdat ik besloten had om zelf de opleiding tot Aroma Freedom Practitioner te gaan volgen. 

Oordeel vooral zelf ;-) 

Ga ervoor

Aroma Freedom is iets voor jou als:

 • je je overweldigd voelt in het leven
 • je het gevoel hebt dat je vastzit
 • als je uitstelgedrag vertoont
 • als je het bos door de bomen niet meer ziet
 • als oude herinneringen je plagen
 • als je niet kan waarmaken wat je wilt

Aroma Freedom helpt je:

 • terug te keren naar een kalme en evenwichtige staat waar je rustig kan nadenken
 • vertrouwen op je intuïtie
 • horen wat je echt denkt en voelt
 • je emotionele rugzak lichter te maken
 • je dromen en doelen waar te maken
 • met het veranderen van je perspectief en overtuigingen
 • in actie komen om te leven zoals jij wilt

Wat kan ik voor jou betekenen?

Soms weet je welke herinneringen en overtuigingen je parten spelen

Soms weet je het niet, maar kan je wel benoemen waar je tegenaan loopt

Soms voel je gewoon een bepaalde onrust of een overheersende emotie

Geen zorg.

Alles kan. Ik help je om de thema’s waar je aan wilt werken duidelijk te krijgen aan de hand van een intake gesprek. 

Aan de hand van jouw verhaal, bepaal ik welke techniek voor jou van toepassing is en begeleid ik je door de stappen van de gekozen Aroma Freedom techniek.

Je kan kiezen voor losse sessies:

 • Duur: 1.5u / 2u
 • Prijs: 75€ / 90€

Je kan kiezen voor een traject:

 • Duur: intakesessie (2u) + 5 AFT sessies (1u30)
 • Prijs: 425€ (kan in delen betaald worden)

Heb je nog een vraag voor mij? Stuur me gerust een bericht via dit formulier

*Aroma Freedom stelt geen diagnoses

Er is geen lichamelijk contact tussen de Aroma Freedom Practitioner en de klant

Aroma Freedom maakt enkel gebruik van essentiële oliën van Young Living